Zöldséges-húsos egytál csőben sütve

default user icon
5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 50 dkg apróbb szemű burgonya
  • 40 dkg darált hús
  • 45 dkg fagyasztott zöldségkeverék
  • 1 teáskanál provence-i fűszerkeverék
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 10 dkg krémsajt
  • 2 dl tej
  • 1 teáskanál dijoni mustár
  • 1 csipet reszelt szerecsendió
  • 10 dkg reszelt sajt

Elkészítés

    Elkészítés: A krumplit megpucoljuk, felkarikázzuk, és 5 percig előfőzzük sós vízben, majd hagyjuk kihűlni.

    A darált húst bevonatos serpenyőben zsiradék nélkül pergősre pirítjuk. Hozzáadjuk a zöldségkeveréket, és pár percig együtt pirítjuk. A fűszerkeverékkel, sóval, borssal ízesítjük, hozzáadjuk az előfőzött krumplit is.

    A sütőt 200 C-fokra előmelegítjük. A keveréket magas falú, hőálló edénybe terítjük.

    A fokhagymát megpucoljuk, átnyomjuk, és összekeverjük a krémsajttal, a tejjel, a mustárral, sóval, borssal és az őrölt szerecsendióval. Meglocsoljuk vele a zöldséges-húsos keveréket, végül megszórjuk a reszelt sajttal. A sütőben kb. 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük.

Megjegyzés

Fotó: Springerpics

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek