Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Zöldséges-húsos batyu

MME MME
60 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • A tésztához:
  • 400 g finomliszt
  • 100 g Graham-liszt
  • 150 ml olaj
  • 2 tojás
  • 25 g fruktóz
  • 50 g élesztő
  • 250 ml tej
  • fél csomag sütőpor
  • 1 tojás a tészta megkenéséhez
  • A töltelékhez:
  • 150 g pulykamell
  • 100 g kukorica
  • 200 g brokkoli
  • 20 g olaj
  • 20 g tejföl
  • zöldfűszerek
  • 50 g paradicsom
  • 50 g zöldpaprika
  • fűszerpaprika

Elkészítés

Az élesztőt futtassuk fel fruktózos tejben. A többi hozzávalóval együtt készítsünk egy jól kidolgozott tésztát. KELESZTENI MOST MÉG NEM KELL! A tésztát nyújtsuk négyzet alakúra, és vágjuk 5 X 5 db egyforma nagyságú négyzetre.
A töltelékhez a pulykahúsból kevés lével készítsünk pörköltet, majd daráljuk le. Keverjük el egy evőkanál tejföllel és zöldfűszerekkel. A kukoricát és a brokkolit külön-külön kevés sós vízben pároljuk meg, majd szűrjük le. A kukoricát keverjük a húshoz. A tölteléket egyenletesen osszuk el a négyzetek közepére. Mindegyik tetejére helyezzünk egy kis brokkolirózsát. A sarkokat összecsípve formáljuk őket batyuvá.
Ezután helyezzük a tésztákat sütőpapírral kibélelt tepsibe, és szobahőmérsékleten kelesszük fél órán át. Majd kenjük meg a felvert tojással, előmelegített sütőben, 180 fokon kb. 18 perc alatt süssük aranysárgára.

Megjegyzés

Cukorbetegeknek is! - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss