Az élesztőt futtassuk fel fruktózos tejben. A többi hozzávalóval együtt készítsünk egy jól kidolgozott tésztát. KELESZTENI MOST MÉG NEM KELL! A tésztát nyújtsuk négyzet alakúra, és vágjuk 5 X 5 db egyforma nagyságú négyzetre.
A töltelékhez a pulykahúsból kevés lével készítsünk pörköltet, majd daráljuk le. Keverjük el egy evőkanál tejföllel és zöldfűszerekkel. A kukoricát és a brokkolit külön-külön kevés sós vízben pároljuk meg, majd szűrjük le. A kukoricát keverjük a húshoz. A tölteléket egyenletesen osszuk el a négyzetek közepére. Mindegyik tetejére helyezzünk egy kis brokkolirózsát. A sarkokat összecsípve formáljuk őket batyuvá.
Ezután helyezzük a tésztákat sütőpapírral kibélelt tepsibe, és szobahőmérsékleten kelesszük fél órán át. Majd kenjük meg a felvert tojással, előmelegített sütőben, 180 fokon kb. 18 perc alatt süssük aranysárgára.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre