Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Zöldséges húsgombócleves

5/5

Hozzávalók

  • A húsgombócokhoz:
  • 50 dkg darált hús (sertés és marha vegyesen)
  • 5 dkg zsemlemorzsa
  • 1 db tojás (villával felverve)
  • 1/3 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • őrölt bors
  • pirospaprika
  • majoránna
  • A leveshez:
  • 50 dkg leveszöldség (sárgarépa, fehérrépa)
  • 10 dkg zeller
  • 10 dkg karalábé
  • 1 dl olaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 db húsleveskocka
  • 2 ek liszt
  • szárított lestyán
  • zellerzöld
  • petrezselyemzöld
  • tört chili
  • 1 db zöldpaprika
  • 1 db paradicsom
  • őrölt bors

Elkészítés

    1. A darált húshoz hozzákeverjük a finomra aprított hagymákat. A többi hozzávalóval összedolgozzuk a húsmasszát és félretesszük, amíg a levest feltesszük.
    2. Felhevített zsiradékban az aprított zöldségeket a finomra aprított hagymákkal együtt néhány perc alatt megdinszteljük, sózzuk, borsozzuk. Meghintjük liszttel, őrölt paprikával, felengedjük kb. 2 liter vízzel. Megkeverjük, hogy a letapadt liszt feloldódjon és ne maradjon csomós. Lestyánnal, aprított zeller zöldjével, borssal, chilivel ízesítjük, beledobjuk a húsleveskockákat, a zöldpaprikát és a paradicsom ot.
    3. Amint felforrt a leves, a húsmasszából vizes kézzel diónyi gombócokat formázunk, és beleengedjük a levesbe. Lassan főzzük kb. 20 percig, bőven meghintjük az aprított petrezselyemmel, és rövid pihentetés után tálalhatjuk.

    Káposztás húsgombócleves >>> 

    Húsgombócleves kaporral >>> 

     

Megjegyzés

Viszonylag egyszerűen és gyorsan elkészíthető kiadós leves.

gaby53
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin