Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Zöldséges halleves

MME MME
bonyolult
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

Előkészítés: A halhúst megmossuk, ujjnyi széles csíkokra vágjuk, sóval, borssal meghintjük. A hagymát meghámozzuk, apróra vágjuk. A zöldségeket meghámozzuk, megmossuk, apróra vágjuk.

Elkészítés: Az olajon üvegesre pirítjuk a vöröshagymát. Rászórjuk a feldarabolt zöldségeket, és saját levében félpuhára pároljuk. A liszttel meghintjük, kicsit lepirítjuk, majd bő liternyi vízzel fölöntjük. Ételízesítővel, tárkonnyal, borsikafűvel ízesítjük, beleszórjuk a zöldborsót. Felforraljuk. Óvatosan a levesbe helyezzük a haldarabokat, és 5-6 percig főzzük. Végül tárkonyecettel és tejföllel pikánssá tesszük.

Munka: kb. 20 perc
Fogyasztható: kb. 30 perc múlva
1 adag: 387 kcal

Ezek is érdekelhetnek