Zöldséges halleves

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók 4 személyre:
  • 60 dkg pontyfilé
  • 1 kisebb fej vöröshagyma
  • 1 csokor vegyes zöldség
  • 4 evőkanál olaj
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 evőkanál ételízesítő
  • 1-2 szál tárkony és borsikafű ( 1-1 kávéskanál szárított)
  • 15 dkg mélyhűtött zöldborsó
  • 1 evőkanál tárkonyecet
  • 2 dl tejföl

Elkészítés

    Előkészítés: A halhúst megmossuk, ujjnyi széles csíkokra vágjuk, sóval, borssal meghintjük. A hagymát meghámozzuk, apróra vágjuk. A zöldségeket meghámozzuk, megmossuk, apróra vágjuk.

    Elkészítés: Az olajon üvegesre pirítjuk a vöröshagymát. Rászórjuk a feldarabolt zöldségeket, és saját levében félpuhára pároljuk. A liszttel meghintjük, kicsit lepirítjuk, majd bő liternyi vízzel fölöntjük. Ételízesítővel, tárkonnyal, borsikafűvel ízesítjük, beleszórjuk a zöldborsót. Felforraljuk. Óvatosan a levesbe helyezzük a haldarabokat, és 5-6 percig főzzük. Végül tárkonyecettel és tejföllel pikánssá tesszük.

    Munka: kb. 20 perc
    Fogyasztható: kb. 30 perc múlva
    1 adag: 387 kcal

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek