Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Zöldséges halfilé

MME MME
3.5/5
45 perc
mester
megfizethető
4 adag

Elkészítés

Előkészítés: A bazsalikomot leöblítjük, szárazra rázzuk, leveleit lecsipkedjük. A halat megmossuk, bedörzsöljük citromlével, sóval és borssal.

Elkészítés: A parmezánt 6 dkg mandulával finomra őröljük. Hozzáadjuk a bazsalikomot, 1,5 evőkanál olajat és 3 evőkanál vizet. Tovább őröljük. Sóval, borssal fűszerezzük. Kivajazunk egy tűzálló tálat. A sütőt 200 fokra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük. A halat a tálba fektetjük, szétosztjuk rajta a bazsalikomos krémet, és a sütőben kb. 20 percig sütjük. Közben a tésztát forró, leveskockával ízesített vízben kifőzzük. Megtisztítjuk a cukkinit és a répát, és vékony szeletekre vágjuk. Az utolsó 2 percre a tésztához adjuk a cukkinit, az utolsó 1 percre a répát is. Leszűrjük. Durvára vágunk 1,5 dkg mandulát. A hagymát meghámozzuk, felaprítjuk. Felforrósítunk fél evőkanál olajat, üvegesre pirítjuk benne a hagymát. Ráborítjuk a zöldséges tésztát. Négy tányérba szétosztjuk, rárakunk egy-egy halat, és megszórjuk a mandulával. Bazsalikommal, citrommal díszíthetjük.

Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: kb. 45 perc múlva
1 adag: 400 kcal

Ezek is érdekelhetnek

Friss