Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Zöldséges gyöngytyúkfrikasszé snidlinges tönkölygaluskával

MME MME
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

A kicsontozott gyöngytyúkmellet vékony szeletekre vágjuk, sózzuk, egy kevés mézet csepegtetünk rá, tejet öntünk hozzá és hűtőben 1-2 órát pácoljuk. A póréhagymát, sárgarépát, cukkínit, paprikát, zellert, gombát egyforma csíkokra vágunk. Serpenyőben egy kevés margarint hevítünk, beletesszük a pácolt gyöngytyúkmellet, és gyorsan lepirítjuk. Ezután hozzáadjuk az összevágott zöldségeket, lepirítjuk, felöntjük tejjel és tejszínnel, majd készre pároljuk. A tojást felverjük, hozzákeverjük az olvasztott margarint, a lisztet és annyi vizet, hogy galuska sűrűségű tésztát apjunk. A galuskát sós forró vízbe szaggatjuk, és kifőzzük, majd leszűrjük. Olvasztott margarinban megpirítjuk a galuskát, megszórjuk finomra vágott snidlinggel, és a gyöngytyúkfrikasszéval tálaljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss