Elkészítés: Egy nagyobb serpenyőben a húscsíkokat hirtelen megsütöm, ezután kevés vizet aláöntve lefedem, és puhára párolom.
Ez idő alatt a zöldségeket vékony csíkokra vágom, a gombát felszeletelem, a cukkinit szintén vékonyabb csíkokra vágom.
Fél óra múlva a hús már elfőtte a levét, ekkor hozzáadom a karalábét, a répákat, a gombát, az újhagymát, a fokhagymát, a gyömbért, meglocsolom szójaszósszal, sózom, borsozom, kurkumával meghintem, majd újból lefedem, és hagyom párolódni a zöldségeket a hússal.
A rizst megmosom, lecsöpögtetem, majd 5-6 perc párolás után először a cukkinit adom a húsos-zöldséges raguhoz, majd a rizst is a zöldségek után szórom, összekeverem, majd 2 pohár vizet öntök hozzá, lefedem, és kis lángon készre párolom.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre