Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Zöldséges-gombás piláf sertéshússal

60 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: Egy nagyobb serpenyőben a húscsíkokat hirtelen megsütöm, ezután kevés vizet aláöntve lefedem, és puhára párolom.

Ez idő alatt a zöldségeket vékony csíkokra vágom, a gombát felszeletelem, a cukkinit szintén vékonyabb csíkokra vágom.

Fél óra múlva a hús már elfőtte a levét, ekkor hozzáadom a karalábét, a répákat, a gombát, az újhagymát, a fokhagymát, a gyömbért, meglocsolom szójaszósszal, sózom, borsozom, kurkumával meghintem, majd újból lefedem, és hagyom párolódni a zöldségeket a hússal.

A rizst megmosom, lecsöpögtetem, majd 5-6 perc párolás után először a cukkinit adom a húsos-zöldséges raguhoz, majd a rizst is a zöldségek után szórom, összekeverem, majd 2 pohár vizet öntök hozzá, lefedem, és kis lángon készre párolom.

Ezek is érdekelhetnek

Friss