Zöldséges gombaleves nyuszi cipóban

Hozzávalók

  • 2 db konzerv gomba
  • 1 db vöröshagyma
  • 30 dkg sárgarépa
  • 1/2 kg burgonya
  • bors
  • egy kis csokor tárkony
  • 2 ek liszt
  • 2 dl tejföl
  • 3 ek olaj
  • 2 l víz
  • 2 mk fűszerpaprika
  • 1 db zsemle
  • 1 db kenyércipó

Elkészítés

    1. Olajon megdinszteljük a felkockázott hagymát. Megszórjuk fűszerpaprikával, és rátesszük a felkarikázott sárgarépát és a szeletelt gombát. Annyi vizet öntünk rá, amennyi ellepi, és 8-10 percig pároljuk.
    2. Ekkor hozzáadjuk a felkockázott burgonyát, ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük, beletesszük a csokor tárkonyt, és felengedjük a maradék vízzel. Amikor puhára főttek a zöldségek, behabarjuk a liszttel elkevert tejföllel, és sűrűre főzzük.
    3. Elővesszük a cipónkat. A tetejét levágjuk, ebből kivágjuk a nyuszi füleit, a belsejét kiszedjük, beletesszük egy mélyebb tányérba, majd telemerítjük levessel. A zsemlét fogvájóval a kenyér széléhez rögzítjük. A füleket eligazgatjuk. A nyuszi szemei és az orra kettévágott fekete olajbogyó, a szája egy vékony cikk sárgarépa. Fodros petrezselyemmel körberakjuk és tálalhatjuk.

     

Megjegyzés

Tavaszi receptverseny

Salamon Csilla
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Magazin