Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Zöldséges-gerslis csirke kellevélbe töltve

45 perc
bonyolult
átlagos
4 adag
Hozzávalók
  • A tekercsekhez:
  • 5 dkg gersli (árpagyöngy)
  • 4 db nagy kelkáposztalevél
  • 1 adag maradék csirkeragu (kuszkusz nélkül)
  • 2 db tojássárgája
  • A körethez:
  • 25 dkg masnitészta
  • 3 ek olaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 ek mustár

Elkészítés

  1. A gerslit 2 órára hideg vízbe áztatjuk. Ezután leszűrjük, átöblítjük, majd kétszeres mennyiségű, enyhén sós vízben puhára főzzük.
  2. A megmosott kelkáposztaleveleket a középső vastag ér mentén félbeszeljük, azután laposra vágjuk az ereket. A leveleket forrásban lévő vízbe tesszük 2-3 percre, majd leszűrjük, és hideg vízbe rakjuk.
  3. A csirkeragut felaprítjuk, és összekeverjük a gerslivel, valamint a tojássárgájákkal. 1-1 ek tölteléket a kellevelekre teszünk, feltekerjük azokat, majd gőzpárolóban vagy egy kevés vízben 20 percen keresztül pároljuk.
  4. A körethez lobogó, sós vízben a csomagolásán megadott utasítás szerint kifőzzük a tésztát, majd leszűrjük. Serpenyőben felhevítjük az olajat, és megfuttatjuk rajta a meghámozott, felaprított fokhagymát. Hozzákeverjük a mustárt, végül összeforgatjuk a tésztával. Ezzel tálaljuk a csirkés tekercseket.

Kocsis Bálint séfünk csirkeragu receptjét itt találod >>>  

Ezek is érdekelhetnek

Friss