Zöldséges frittata retektzatzikivel és házi kenyérrel

Hozzávalók

  • (egy közepes tepsihez)
  • brokkoli
  • gomba
  • cukkini
  • paradicsom
  • bacon
  • Hozzávalók a szószhoz:
  • 6 db tojás
  • 2 gerezd fokhagyma
  • bors
  • snidling
  • 1 dl tej vagy tejföl
  • 2 ek olivaolaj
  • Hozzávalók a retektzatzikihez
  • 2 gumó feketeretek
  • jó sűrű görögjughurt
  • 1 kígyóuborka
  • 2 gerezd fokhagyma
  • oregánó
  • bors
  • olivaolaj
  • citromlé

Elkészítés

    1. A brokkolit sós vízben vagy húsleves alaplében megfőzzük, a többi züldséget apróra vágjuk, és wokbanmegpároljukMiután megpuhultak, egy kiolajozott tepsibe lerakjuk. 
    2. Az egész tojásokat verjük fel, keverjük hozzá a felkockázott bacont (ha nem csak a tetjére szeretnénk szórni), a tejet vagy a tejfölt, az összezúzott fokhagymát, a snidilget, az olivaolajat és a fűszereket, majd kevejük össze, és öntsük rá a zöldséges keverékre. Forgassuk össze úgy, hogy mindenhova kerüljön belőle, ugyanis ez tartja majd össze az egészet, és így lehet szép kockákat vágni belőle.
    3. Végül 180 fokra előmelegített sütőben, kb. 20 percig sütjük - ha a bacont a tetejére rakjuk, akkor addig süssük, amíg az megpirul. Hidegen és melegen is tökéletes.
    4. A retektzatzikihez az uborkát és a retket nagylyukú reszelővel reszeljük le. Vágjuk hozzá a fokhagymát, ezután sózzuk le, és hagyjuk állni egy fél órát, majd mossuk ki belőle a sót.
    5. Keverjük hozzá a a joghurtot, a citromlevet és a fűszereket - és kész is vagyunk. Akkor a legfinomabb, ha egy napot állni hagyjuk!
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin