Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Zöldséges fekete kagyló

MME MME
1
60 perc
bonyolult
költséges

Elkészítés

Elkészítés: A kagylókat egyenként folyó víz alatt tisztára sikáljuk, majd kb. 30 percre hideg vízbe tesszük.

A paradicsomok alját keresztben bevágjuk, forró vízbe mártjuk 1-2 percre, héjukat lehúzzuk, majd felkockázzuk.

A vöröshagymát és a fokhagymát megpucoljuk, apróra vágjuk. A chilipaprikát hosszában kettévágjuk, magjait eltávolítjuk, húsát felaprítjuk. A szárzellert megtisztítjuk, vékonyan felszeleteljük.

Az olajat mélyebb lábosban felforrósítjuk, a hagymát, a fokhagymát és a chilit megfuttatjuk, majd hozzáadjuk a zöldfűszereket, a babérlevelet, a paradicsomlevet, a felkockázott paradicsomot, a zellerszeleteket és a bort. 5 percig lefedve pároljuk. Sóval, borssal ízesítjük.

Beletesszük a lecsöpögtetett kagylók felét, 8-10 percig főzzük, amíg a kagylók teljesen szétnyílnak. A kagylót kivesszük a szószból, és megfőzzük benne a másik adagot is. Tányérokra szedjük, bagettel tálaljuk.

Megjegyzés

Fotók: Springerpics - MME

Ezek is érdekelhetnek