Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Zöldséges fejtett bableves

60 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Zeller

Elkészítés

  1. A zöldséges fejtett bableves elkészítéséhez a fejtett babot bő vízben feltesszük főni a feldarabolt répával, fehérrépával, zellerrel, zeller- és petrezselyemzölddel.
  2. Megsózzuk, megborsozzuk, és teszünk bele ételízesítőt. Amikor félig megfőtt a bab, rántást készítünk.
  3. Ehhez zsíron megdinszteljük a felaprított hagymát, majd beletesszük a lisztet, és csomómentesre keverjük. Hozzáadjuk a pirospaprikát is, elkeverjük, majd a rántást a levesbe öntjük, és együtt főzzük tovább.
  4. Ekkor beletesszük a tésztát is, ami megfő addigra, amire megpuhul a bab és a zöldségek.


Ezek is érdekelhetnek

Friss