Elkészítés: A csülköt a hagymákkal és a fűszerekkel egy nagy lábosban puhára főzzük annyi vízzel, hogy ellepje. (Legjobb előző este elkészíteni, és a lében hűlni hagyni.)
A hagymát és a zöldségeket megtisztítjuk. Az előbbit apróra, az utóbbiakat hasábokra vágjuk. A csülköt kicsontozzuk, és kockákra vágjuk (ízlés szerint bőrrel vagy anélkül).
A hagymát olajon megpirítjuk, beletesszük a zöldségeket, és ezeket is megdinszteljük, majd felöntjük annyi csülöklével, hogy ellepje. Mikor a zöldségek megpuhultak, hozzáadjuk a csülökkockákat, gazdagon megszórjuk petrezselyemmel. Amennyiben szükséges, sózzuk, borsozzuk. Végül liszttel és tejföllel behabarjuk.
Zöldséges burgonyával vagy rizzsel tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre