Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Zöldséges csorbaleves disznóhússal

Hozzávalók

  • 70 dkg sertéshús
  • 15 dkg húsos szalonna
  • 20 dkg zöldbab
  • 1 db sárgarépa
  • 3 db krumpli
  • 1 db zsenge karalábé
  • 1 db zeller (zöldje is)
  • 1 db vöröshagyma
  • fekete bors
  • lestyán

Elkészítés

    1. A sertéshúst felkockázzuk, és hideg vízben felforraljuk, majd a habos vizet leöntjük róla.
    2. A szalonnát felkockázzuk és zsírjára sütjük. A szalonnát félretesszük, a kisült zsíron aranybarnára sütjük a húst. Felöntjük vízzel és alacsony lángon, lefedve 20 percig főzzük.
    3. Megpucoljuk a zöldségeket és felkockázzuk mindegyiket, a hagymát egészben hagyjuk. Minden zöldséget a levesbe teszünk, és megsózzuk, megborsozzuk. Beletesszük a lestyánt, és további kb. 20 perc alatt készre főzzük. Kivesszük belőle a hagymát és a sült szalonnával tálaljuk.

    Még több csorba >>> 

    Még több leves >>>

    Még több hússal készült leves >>>

    Levesbetétek >>>

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin