Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Zöldséges csirkeszárny leves

MME MME
60 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
  • 6 db csirkeszárny
  • bors
  • 50 ml olaj
  • 15 dkg paszternák
  • 10 dkg póréhagyma
  • 10 dkg laskagomba (szár nélkül)
  • 1/2 tk őrölt rozmaring
  • 2 dkg vaj
  • 1 db zsemle
  • 2 gerezd fokhagyma

Elkészítés

  1. A csirkeszárnyakat megmossuk, szárazra töröljük, majd a porcogós részüknél elvágjuk őket. Ezután sózzuk, borsozzuk a húsdarabokat, azután mindet aranyszínűre sütjük a felforrósított olajon. Ha ezzel megvagyunk, felöntjük 1 liter vízzel, hozzáadjuk a meghámozott, felaprított paszternákot, és közepes lángon 30 percig főzzük.
  2. A leveshez adjuk a megtisztított, vastagabb karikákra felvágott pórét a megtisztított, szálasra tépkedett gombafejekkel együtt. Ízesítjük őrölt rozmaringgal, és további 5 percig főzzük. Ezután ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
  3. Felforrósítjuk a vajat, és ropogósra sütjük rajta a felkockázott zsemlét. Hozzákeverjül a meghámozott, átnyomott fokhagymát, és fél percig együtt pirítjuk. Végül lehúzzuk a tűzről, átszedjük a zsemlekockákat egy tálkába, és a forró leves mellé kínáljuk. Friss rozmaringággal díszíthetjük.

MEXIKÓI FŰSZERES LEVES TORTILLÁVAL 

VÖRÖSLENCSE LEVES 

TAVASZI ZÖLDSÉGES GRÍZGOMBÓC LEVES 

Megjegyzés

A szárny csúcsából egyébként alaplé is készülhet. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss