A csirkeszárnyakat megmossuk, szárazra töröljük, majd a porcogós részüknél elvágjuk őket. Ezután sózzuk, borsozzuk a húsdarabokat, azután mindet aranyszínűre sütjük a felforrósított olajon. Ha ezzel megvagyunk, felöntjük 1 liter vízzel, hozzáadjuk a meghámozott, felaprított paszternákot, és közepes lángon 30 percig főzzük.
A leveshez adjuk a megtisztított, vastagabb karikákra felvágott pórét a megtisztított, szálasra tépkedett gombafejekkel együtt. Ízesítjük őrölt rozmaringgal, és további 5 percig főzzük. Ezután ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
Felforrósítjuk a vajat, és ropogósra sütjük rajta a felkockázott zsemlét. Hozzákeverjül a meghámozott, átnyomott fokhagymát, és fél percig együtt pirítjuk. Végül lehúzzuk a tűzről, átszedjük a zsemlekockákat egy tálkába, és a forró leves mellé kínáljuk. Friss rozmaringággal díszíthetjük.