A fagyasztott zöldségeket bő vízben feltesszük főni, sózzuk. Közben a csirkemellet megtisztítjuk, csíkokra vágjuk és befűszerezzük (én sültcsirke fűszersót használtam). Ha a zöldségek megfőttek, levesszük a tűzről és leszűrjük.
Egy közepes tepsiben vagy jénaiban elterítjük a zöldségeket, majd a fűszeres csirkecsíkokat elrendezzük rajta egyenletesen, alufóliával lefedjük és betesszük a sütőbe kb. 20-30 percre (amíg a csirke átsül).
Amíg a hús sül, elkészítjük a rizst. Kevés olajon üvegesre pirítunk 1 közepes bögrényi rizst, majd felöntjük kétszer annyi vízzel. Sóval, vagy ételízesítővel megszórjuk. Folyamatos kavargatás mellett addig főzzük, míg majdnem az összes vizet magába nem szívta. Ekkor levesszük a tűzről és 10-20 percre állni hagyjuk fedő alatt.
Ha megsült a csirke, levesszük róla a fóliát, füstölt trappista sajtot reszelünk rá és visszatesszük a sütőbe, hogy a sajt rápiruljon. Rizzsel tálaljuk, de nélküle is elég laktató. Jóétvágyat kívánok!