Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Zöldséges csirkeleves

60 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag

Elkészítés

  1. Hideg vízben tesszük fel főni a csirkemellet, a megpucolt, karikázott sárgarépát és fehérrépát, a nagyobb darabokra vágott zellert, a karalábét, a zöldpaprikát egészben, a megpucolt fokhagymát, valamint a vöröshagymát, aminek csak a legkülső héját szedjük le.
  2. Enyhén sózzuk, borsozzuk a levest. Amikor forrni kezd, alacsony hőfokra kapcsoljuk, majd főzzük mindaddig, amig a hús puhára fő, de formáját, állagát megtartja. Adhatunk hozzá leveskockát, és ha szükséges, utánízesítjük.
  3. A főzési idő leteltét követően (kb. 35-40 perc), a húst kiszedjük a levesből és külön tálaljuk, vagy második fogást készítünk vele, például gyümölcsmártással.
  4. A csirkelevest külön megfőzött cérnametélttel tálaljuk, megszórjuk friss petrezselyemzölddel, és aki szereti a csípőset, tehet bele tört chilipaprikát is.

Megjegyzés

Az egész vöröshagymát keresztben vágjuk be a szár felőli résznél, így kevésbé fő szét. A vöröshagymahéja színezi a levest, egyben gyógyhatása is van. - buksz39

Ezek is érdekelhetnek

Friss