Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Zöldséges csirkecombok fehérboros-tejfölös mártásban

default user icon
2 3/5
Zöldséges csirkecombok fehérboros-tejfölös mártásban

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 4 db csirkecomb
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 1 evőkanál liszt
  • 3 dl fehérbor
  • 3 dl víz
  • őrölt bors
  • 4 db húsleveskocka
  • 1 nagy pohár tejföl
  • 1 evőkanál mustár
  • 70 dkg vegyes zöldségkeverék

Elkészítés

    Elkészítés: A combokat kettévágjuk, majd sózzuk, borsozzuk. Olajon mindkét oldalát hirtelen átsütjük, majd kiszedjük, félretesszük. A hagymát felkockázzuk, és az olajban elkezdjük párolni. Majd rászórjuk a lisztet, és kicsit együt pirítjuk, majd felöntjük a vízzel és a borral. Beletesszük a húsleveskockát, és kb. 10 percig főzzük. Ezután tésztaszűrőn leszűrjük, kanállal kicsit átpasszírozzuk a hagymát is, de nem kell az egészet. Beletesszük a húst, és szép lassan, többször megkeverve puhára főzzük. Ha a hús már puha, óvatosan megint kiszedjük, és a szaftba belekeverjük a tejfölt és a mustárt, majd jól kiforraljuk. Közben a zöldségkeveréket jénaiba tesszük, lefedjük, és a mikróba puhára pároljuk. Hozzákeverjük a közben elkészült szafthoz, majd beletesszük a húst is, és jól átforraljuk.

Megjegyzés

Elsőre kicsit komplikáltnak tűnhet a recept, de végiggondolva nem az. És az íze kárpótol a ráfordított időért. Ha közben kevésnek találjuk a levet, akkor vízzel és borral pótolni kell.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

kgizike
ibolya950! Igen, csak úgy beleöntöm fagyosan a zacskóból a jénaiba, és megszórom sóval, majd lefedve megpárolom. Párolódás közben enged annyi levet, hogy nem kell külön önteni alá.
Ibolya950
A recepted jónak tűnik, de kíváncsi vagyok a zöldséget hogyan készíted el a mikróba? Csak úgy beletöltöd a zacskóból és lefeded vagy kell rá valami folyadék is?

Hasonló Receptek

Magazin