Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Zöldséges csirkecombok fehérboros-tejfölös mártásban

MME MME
2 3/5
90 perc
mester
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A combokat kettévágjuk, majd sózzuk, borsozzuk. Olajon mindkét oldalát hirtelen átsütjük, majd kiszedjük, félretesszük. A hagymát felkockázzuk, és az olajban elkezdjük párolni. Majd rászórjuk a lisztet, és kicsit együt pirítjuk, majd felöntjük a vízzel és a borral. Beletesszük a húsleveskockát, és kb. 10 percig főzzük. Ezután tésztaszűrőn leszűrjük, kanállal kicsit átpasszírozzuk a hagymát is, de nem kell az egészet. Beletesszük a húst, és szép lassan, többször megkeverve puhára főzzük. Ha a hús már puha, óvatosan megint kiszedjük, és a szaftba belekeverjük a tejfölt és a mustárt, majd jól kiforraljuk. Közben a zöldségkeveréket jénaiba tesszük, lefedjük, és a mikróba puhára pároljuk. Hozzákeverjük a közben elkészült szafthoz, majd beletesszük a húst is, és jól átforraljuk.

Megjegyzés

Elsőre kicsit komplikáltnak tűnhet a recept, de végiggondolva nem az. És az íze kárpótol a ráfordított időért. Ha közben kevésnek találjuk a levet, akkor vízzel és borral pótolni kell. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss