Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Zöldséges csirke ropogós lepénnyel

MME MME
120 perc
mester
megfizethető

Elkészítés

Elkészítés: Egy római tál aljára felkarikázom a sárgarépa és a fehérrépa felét, valamint 1 fej vöröshagymát és néhány gerezd fokhagymát. Erre helyezem a csirkehúst, amelyet alaposan beszórok fűszerkeverékkel, ráöntve egy kis étolajat is. A húsra ráhelyezem a maradék felkarikázott zöldségeket, és erre is szórok egy kevéske fűszerkeveréket, majd újra étolajat locsolok, valamint kb. 2 dl vízzel is felöntöm, mielőtt a sütőbe helyezem.

Amíg a hús puhul, elkészítem a lepényt: az áztatott zsemléhez hozzáteszem az apróra felkockázott kemény tojásokat, az apróra metélt petrezselyemzöldet. A csirkemájat, zúzát, szívet apróra vágott hagymával kevés olajon megpárolom, a megpárolt belsőséget is a zsemléhez adagolom, sóval, borssal ízesítem, majd nyers tojással összedolgozom.

Egy tepsi aljára kevés olajat öntök, és a tölteléket szép egyenletesen belenyomkodom. Ropogósra sütöm a sütőben, amikor már az egyik oldala megpirult, egy húslapáttal felkockázva megforgatom, hogy a másik oldala is ropogósra sülhessen a lepénynek.

Ha már a római tálban megpuhult a hús, leveszem a tál tetejét, hogy szép pirosra sülhessen a csirke bőre, és a húslé is jobban elpárologhasson.

Tálaláskor egy pecsenyés tálat körberakok a finom sült zöldségekkel, és a közepébe helyezem a pirított csirkesültet. A ropogós lepényt kínálom köretként.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek