Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Zöldséges-céklás marhaszegyleves

MME MME
1
90 perc
bonyolult
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

Előkészítés: Megtisztítjuk, és megmossuk a húst, a zöldségeket, a hagymát meghámozzuk. A húst hideg vízben (kb. 2 l) feltesszük főni.

Elkészítés: Amikor forr a leves, leszedjük a habját, és beletesszük a sárga- és a fehérrépát, sózzuk, borsozzuk, és kíméletesen tovább főzzük. A céklát meghámozzuk, vékony csíkokra vágjuk, és annyi sós vízben, amennyi ellepi, 20-25 percig főzzük. A levével együtt félretesszük. Amikor a levesben megfőtt a zöldség, kivesszük, félretesszük, és a hússal is így járunk el. A hagymát kidobjuk. A visszamaradt lébe beleöntjük a paradicsomlevet, a borecetet, és a félretett céklát, aminek a levéből is tehetünk bele. Amikor már kicsit meghűlt a hús, akkor a zöldséggel együtt vékony metéltre vágjuk, és visszatesszük a levesbe. Összeforraljuk, ha kell, utána ízesítjük, és megszórjuk a petrezselyemmel.

Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra 30 perc múlva
1 adag 162 kcal

Megjegyzés

Fotó: Komáromi Zoltán

Ez a recept a Kiskegyed Konyhájában jelent meg. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss