Keress receptre vagy hozzávalóra

Zöldséges burgonyalepény

default user icon
7 4/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 1 kg burgonya
  • 2 szál sárgarépa
  • 10 dkg sárgaborsó
  • 1/2 konzerv kukorica
  • 1 hagyma
  • 1 evőkanál vaj
  • 3-4 evőkanál étkezési keményítő
  • kevés olaj
  • ételízesítő

Elkészítés

    Elkészítés: A burgonyát sós, ételízesítős vízben megfőzzük. Közben a kis kockákra vágott sárgarépát a zöldborsóval együtt szintén megfőzzük, a hagymát üvegesre pároljuk. Ha minden kész, akkor összetörjük a burgonyát, hozzáadjuk a kukoricát, a zöldborsót, a sárgarépát, a hagymát, a vajat és a keményítőt. Még lehet ízlés szerint fűszerezni. Jól összekeverjük, és közepes méretű lapos lepénykéket formázunk, majd forró olajba tesszük, és barnára sütjük. Fontos, hogy ne legyen túl puha, mert akkor szétesik sütés közben. de nem is kell sokáig sütni, mert már nem nyers benne semmi, csak egy picit barnuljon. Jó étvágyat!

Megjegyzés

A 90 napos fogyókúra keményítő napjára tökéletes és finom is.

gyzsk
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

matuzkrysz 4 évvel ezelőtt
Az íze remek lett, de sajnos nekem mind szétesett sütés közben :-( Próbáltam bő olajban, kevés olajon, olaj nélkül, de csak nem lett jó... lett belőle zöldséges burgonyapüré :-)
Nyuszim 6 évvel ezelőtt
Én a sütőben pirítottam meg sütőpapíron. Így az olajmentes-zöldségnap probléma megoldva:) Nagyon finom étel, köszönöm szépen!
judihugi 6 évvel ezelőtt
Zöldség napra nem kiváló, mert a 90 naposban semmit sem lehet olajban sütni.
Mariann990 6 évvel ezelőtt
Tényleg óvatosan kell fordítgatni, hogy ne essen szét, de nagyon finom lett és laktató is. Én is zöldborsóval csináltam.
varevaga 7 évvel ezelőtt
A recept szerint 45 perc? Az összekeverésig megvolt annyi alatt, de mire kisült... 4 óra lett összesen... x-( És amíg kicsit ki nem hűlt a massza, addig szétesett sütés közben. Egyébként zöldborsóval csináltam :-) , és nagyon fini lett végül!
Christina83 8 évvel ezelőtt
A recept szerint sárgaborsó :)
rarpadne 8 évvel ezelőtt
Sárgaborsó, vagy zöldborsó kell hozzá?

Hasonló Receptek

Magazin