Keress receptre vagy hozzávalóra

Zöldséges bulgurrizottóval töltött padlizsán

default user icon

Hozzávalók

  • 4 db kicsi padlizsán
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 3 ek olívaolaj
  • 20 dkg kaliforniai paprika
  • 10 dkg bulgur
  • 5 dkg zöldborsó
  • 20 dkg paradicsom
  • 2 ek rozmaring
  • 2 ek parmezán sajt
  • 20 dkg kecskesajt
  • bors
  • sáfrány
  • víz

Elkészítés

    1. A padlizsánokat kettévágjuk, de nem hosszában, hanem henger alakúra. Olívaolajjal enyhén meglocsolt tepsiben, előmelegített sütőben elősütjük sóval és borssal megszórva, 185°C-on 16-18 percig. Majd a húsukat kiszedjük és feldaraboljuk.
    2. Egy normál rizottóhoz hasonlóan a hagymát és a fokhagymát olívaolajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a bulgurt. Pici pirítás után folyamatosan hozzáadunk minden zöldséget a paradicsom kivételével (kaliforniai paprika, zöldborsó, padlizsán belseje), és folyamatosan felöntjük folyadékkal. Sóval, borssal, sáfránnyal, rozmaringgal, és parmezán sajttal ízesítjük és készre főzzük (ügyeljünk arra, hogy ne főjön szét).
    3. A kész rizottónkat megkóstoljuk, tovább ízesítjük, ha szükséges, és óvatos mozdulatokkal hozzákeverjük a kecskesajtot. Az így kapott sajtos rizottót beletöltjük az elősütött padlizsánokba.
    4. A sütőbe visszarakva további 10-12 percet sütjük, kicsit megpirítjuk.
    5. Közben egy edényben egy kevés vajat melegítünk, beletesszük az apróra felkockázott paradicsomot, sóval, borssal ízesítjük, és jól összeforraljuk. Tálalásnál ezt adjuk a töltött padlizsán mellé, olívaolajjal meglocsolva.

Megjegyzés

Recept: Péter András
Fotó: Tóth András
Styling: Filep Kata

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin