Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Zöldséges bulgur

Hozzávalók

  • 2 db sárgarépa
  • 1 db paszternák (vagy fehérrépa)
  • víz
  • 1 bögre bulgur (nagyobb szemű)
  • 10 dkg zöldborsó
  • 2 ek olívaolaj
  • őrölt bors

Elkészítés

    1. A zöldségeket megtisztítjuk, majd ízlés szerinti méretben feldaraboljuk.
    2. Egy nagyobb edénybe vizet öntünk, felforraljuk és enyhén megsózzuk. Hozzáadjuk a bulgurt, a felvágott zöldségeket és a zöldborsót, és kb. 10 perc alatt puhára főzzük. Leszűrjük és lecsepegtetjük.
    3. Egy edénybe beleöntjük az olajat, felmelegítjük és rátesszük a lecsepegtetett zöldséges bulgurt. Megsózzuk, megborsozzuk, majd óvatosan összekeverjük.

      BULGUR, NEM CSAK KÖRETKÉNT - TÖBB TUCAT HASZNOS RECEPT >>> 

      Még több köret >>> 

      Bulgursaláta >>> 

      Bulgurkása >>> 


Megjegyzés

Tálalhatjuk húsok mellé köretként, de így magában is fogyasztható. Nagyon finom az összefőzött zöldségekkel.

kgizike
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

74evike
Kedves Ernőcske! Amit Te GERSLI néven ismersz, az NEM bulgur, hanem hántolt árpa (árpagyöngy néven is ismert), bár igaz, hasonlít rá, de mégsem buza töret. Ez csak azért fontos, mert ahogy mások írták itt is, hogy a bulgur az egy búzaféleség, elő van készítve, így nem is nagyon kell főzni. Addig a gerslit elég sokáig kell, én pl. töltött káposztába ezt teszem rizs helyett. Szóval ha bulgurt szeretnél főzni, nehogy gerslit keress, bár így nem is kapsz, mert arra mindig az van írva, hogy hántolt árpa. De mindkettő nagyon finom! :-) Üdv: evi
lecsoscsirke
Gyakran készítek bulgurt, de én soha nem főzöm. Egyszerűen csak leöntöm forró vízzel, vagy húslevessel, és eddig még mindig pompás volt.
Mindmegette
Kedves Ernőcske! A bulgur annyiban más, mint a durva dara, hogy a búzaszemeket beáztatják, gyakorlatilag csíráztatni kezdik, ettől a magokban beindul az élet, gazdagabb tápanyagban. A beindult szemeket darálják vagy őrlik, van, hogy előpárolják, ettől sokkal gyorsabban elkészül. :) Ebből is létezik finomabb és durvább. Üdv Mme
Ernocske
(Még annyit, hogy a mi vidékünkön ismeretlen a \"bulgur\" kifejezés, inkább gerslinek vagy durva darának szokták hívni, ezért nem tudtam, milyen alapanyagról van is szó.)
Ernocske
Köszi a segítséget mindenkinek, most már én is tudom, miről van szó, Törökben én is ettem ilyent, bár megjegyzem, hogy netoldalak ajánlása helyett pár szóban megírhattátok volna, hogy durvára tört búzáról van szó, én azt is megértettem volna. kgizike, egyébként nagyon jók a receptjeid, rendszeres olvasód vagyok, bár néha a saját, és a család ízlése szerint variálom némelyiket, de ez szerintem természetes dolog. Üdv, és továbbra is várom az írásaidat! Ernőcske
kgizike
Látod Ernocske, nem is kell máshol keresgélned hiszen itt a MMe oldalon is olvashatsz róla!!!!! :)
Mindmegette
:) Mi is szeretjük, mi is írtunk róla, mi is ajánljuk... :) http://www.mindmegette.hu/bulgur-a-szuperkoret-46285 Üdv MMe
kgizike
Kedves Ernocske! A bulgur nem búbánat, hanem hántolt búza. :):) Biztosan már hallottál róla, régen a rizst helyettesítették vele. Itt pontosan elolvashatod mit is takar ez az elnevezés. http://hu.wikipedia.org/wiki/Bulgur Én nagyon szeretem és Neked is ajánlani tudom, nyugodtan próbáld ki.
Ernocske
Kedves Kgizike! Mi a búbánat az a bulgur? Még sohasem hallottam róla. Lehet, hogy ismerem, csak esetleg más néven. Megírnád, hogy ez micsoda? Köszi!

Hasonló Receptek

Magazin