Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Zöldséges batyu

MME MME
4/5
90 perc
mester
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A zöldséges batyu tésztájának elkészítéséhez leszitáljuk a lisztet, hozzáadjuk a tojást, az olajat, a sót, és alaposan összegyúrjuk. Negyed órát pihentetjük.
  2. Közben a vöröshagymát felaprítjuk, olajon üvegesre pirítjuk. Amikor már üveges, a darált húst hozzáadjuk. Sóval, borssal, kakukkfűvel ízesítjük, majd pici vízzel felöntjük és átpároljuk.
  3. A zöldségeket (ha konzervek csak a legvégén!) hozzáadjuk a megpárolt húshoz, és együtt még további negyedórát fedő alatt pároljuk. Ízlés szerint fokhagymával ízesíthetjük.
  4. Amikor a töltelék is elkészült, a pihentetett tésztát kettévágjuk. Lisztezett deszkán vékonyra nyújtjuk, majd nagyjából 10x10 centis kockákra parcellázzuk.
  5. A tésztakockák közepére pakoljuk a már elkészített zöldséges, húsos tölteléket. Az átló mentén félbehajtuk, hogy háromszög formát kapjuk. A tészta széleit óvatosan összenyomkodjuk, majd felvert tojással egyenletesen lekengetjük.
  6. A zöldséges, húsos batyuk elkészültek, már csak forró olajban mindkét oldalukat szép pirosra sütjük.

Mindmegette tipp: sütőpapírral bélelt, 200 fokra előlegített sütőben is megsüthetjük a batyukat.

Megjegyzés

Tartármártással leöntve, melegen a legfinomabb. - MME

Ezek is érdekelhetnek