Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Zöldséges-babos tarja római tálban

120 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag

Elkészítés

  1. Előző este a babot hideg vízbe áztatjuk. Másnap egy nagyobb méretű római tálat hideg vízbe áztatunk kb. fél órára.
  2. A babot friss vízben 1 tk sóval puhára főzzük. A megtisztított sárgarépát karikára vágjuk, a zellert kisebb kockára aprítjuk. A tarját szeletekre vágjuk, és egy serpenyőben mindkét oldalát pirosra sütjük (nem kell készre sütni).
  3. Az olajon megfonnyasztjuk a vöröshagymát és az áttört fokhagymát, majd hozzáadjuk a sárgarépát, a zellert, és a petrezselyem zöldjét, majd megsózzuk, megborsozzuk, és kb. 5-10 percig pirítjuk. Hozzáadjuk a felkockázott főtt-füstölt tarját, a paradicsompürét, a vörösbort és 1 dl vizet, majd összeforraljuk. Hozzáadjuk a megfőtt babot (ha szükséges, a bab főzőlevéből 1-2 merőkanálnyit hozzáadunk a zöldséges keverékhez, hogy leveses legyen).
  4. A római tálba rakjuk a keverék felét, rárakjuk a megsütött tarjaszeleteket, majd befedjük a maradék babal. Lefedjük a tálat, és hideg sütőbe toljuk, majd 180 fokon 1,5-2 órát sütjük. Friss, ropogós kenyér illik hozzá.

Megjegyzés

A végén kicsit "tocsogósnak" kell lennie. - Csillár

Ezek is érdekelhetnek

Friss