Elkészítés: A kockára vágott bacont (lehet füstölt szalonna is) kiolvasztjuk, az apróra vágott hagymát és karikákra szelt pórét 2 percig élénk tűzön pirítjuk rajta. Hozzáadjuk az apró kockákra vágott krumplit, 1 liter vizet, sózzuk, borsozzuk.
Amíg felforr, a paradicsomot meghámozzuk és kis kockákra vágjuk,(vagy felaprózott paradicsomkonzervet használunk). Belekeverjük a már forró levesbe a paradicsompürével együtt, és 10-12 percig szelíd forralással főzzük. Utána hozzáadjuk a ketchupot (piros aranyat), a leöblített, lecspegtetett babot, további 2-3 percig forraljuk, ízlés szerint édesítjük, utánasózzuk.
Néhány félretett póréhagymakarikával, esetleg tejföllel díszítve tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre