Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Zöldséges bableves

default user icon

Hozzávalók

  • 25 dkg fehér bab (száraz)
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 db burgonya
  • 1 db sárgarépa
  • 1 db fehérrépa
  • 2-3 ág szárzeller
  • 1/4 fej karfiol
  • 2 ek olívaolaj
  • 1 tk paradicsompüré
  • frissen őrölt bors
  • 1/2 csokor petrezselyem

Elkészítés

    1. Előző este a babot szűrőbe téve leöblítjük, aztán beáztatjuk bő hideg vízbe. Másnap leszűrjük, aztán ismét leöblítjük.
    2. A vörös- és a fokhagymát meghámozzuk, finomra vágjuk. A burgonyát, a kétféle répát és a szárzellert megtisztítjuk, felkockázzuk. A karfiolt megmossuk, apró rózsákra bontjuk.
    3. Egy lábasban felforrósítjuk az olajat, és megfonnyasztjuk benne a hagymákat. Hozzákeverjük a paradicsompürét, aztán 1 percig pirítjuk. Ha ezzel elkészültünk, hozzáadjuk a babot, felöntjük vízzel, majd felforraljuk. Ezután sózzuk, és félpuhára főzzük.
    4. A babos alaphoz adjuk az előkészített zöldségeket, sózzuk, borsozzuk, majd kis lángon az egészet puhára főzzük. Ha szükséges, ismét megsózzuk, majd finomra vágott petrezselyemmel tálaljuk.

    KÁPOSZTÁS BABLEVES

    FEJTETT BABLEVES CSIPETKÉVEL

    GYORS BABLEVES

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin