Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Zöldséges bableves

MME MME
60 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Allergének
  • Zeller

Elkészítés

  1. A zöldséges bableves elkészítéséhez előző este a babot szűrőbe téve leöblítjük, aztán beáztatjuk bő hideg vízbe. Másnap leszűrjük, és ismét leöblítjük.
  2. A vörös- és a fokhagymát meghámozzuk, finomra vágjuk. A burgonyát, a kétféle répát és a szárzellert megtisztítjuk, felkockázzuk. A karfiolt megmossuk, apró rózsákra bontjuk.
  3. Egy lábasban felforrósítjuk az olajat, és megfonnyasztjuk benne a hagymákat. Hozzákeverjük a paradicsompürét, aztán 1 percig pirítjuk. Ha ezzel elkészültünk, hozzáadjuk a babot, felöntjük vízzel, majd felforraljuk. Ezután sózzuk, és félpuhára főzzük.
  4. A babos alaphoz adjuk az előkészített zöldségeket, sózzuk, borsozzuk, majd kis lángon az egészet puhára főzzük. Ha szükséges, ismét megsózzuk, majd finomra vágott petrezselyemmel tálaljuk. 

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss