Elkészítés: A megtisztított sárgarépát, a paprikákat és a csemegeuborkát vékony csíkokra vágjuk, majd sóval, borssal, apróra vágott petrezselyemmel fűszerezzük, és összekeverjük a majonézzel.
A zöldséglevest felmelegítjük, beleszórjuk a zselatinport, habverővel elkeverjük, és félrehúzzuk a tűzről. Langyosra hűtjük, de közben néha megkeverjük.
A zöldségaszpikból 1 decit a zöldségekre öntünk, összekeverjük, és egyenletesen a sonkaszeletekre halmozzuk, majd szorosan feltekerjük.
Egy mély forma aljára teszünk pár tekercset, kevés aszpikot öntünk rá, és ezt soronként megismételjük, majd a legvégén is aszpikot öntünk rá. Hűtőben dermedésig hűtjük.
Tálaláskor a sonkakocsonyát forró vízbe mártott késsel félujjnyi vastagra szeljük, és salátalevelekre, paradicsomszeletekre tálaljuk, petrezselyemmel díszítjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre