Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Zöldségekkel töltött palacsinta garnélás mártással

Hozzávalók

  • Töltelékhez :
  • 1 db piros kaliforniai paprika
  • 1 db sárga kaliforniai paprika
  • 8 db kisebb csiperke gomba
  • 1 db paradicsom
  • 1 fej lilahagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • bors
  • chili pehely ízlés szerint
  • olíva olaj
  • Palacsintához:
  • 22 dkg liszt
  • 2 db tojás
  • 3 dl tej
  • bors
  • csipet tárkony
  • Garnélás mártáshoz:
  • 1/2 db lilahagyma (a sült zöldségekből)
  • 1 gerezd fokhagyma (a sült zöldségekből)
  • olíva olaj
  • 2 dl halszósz
  • 14 dkg fehér garnélarák
  • 3 dl főzőtejszín
  • bors
  • 1 marék friss petrezselyem

Elkészítés

    1. A kaliforniai paprikákat, hagymát nagyobb darabokra vágjuk. A gombát és fokhagymát egyben hagyjuk. Egy tepsibe tesszük a zöldségeket. Sózzuk, borsozzuk, chili pehellyel ízlés szerint fűszerezzük, olívaolajjal meglocsoljuk és az egészet összeforgatjuk. Előmelegített sütőben 200 fokon, kb. 45-50 percig sütjük.
    2. A palacsinta tésztához a kimért hozzávalókat, a lisztet, a tojásokat, a tejet, sót, borsot és a tárkonyt egy tálban összekeverjük és forró olajon serpenyőben kisütjük a palacsintákat.
    3. Egy fél lilahagymát és egy gerezd fokhagymát összevágunk, olívaolajon pár percig pirítjuk, majd felöntjük a halszósszal. Körülbelül 10 perc után belefektetjük a garnélákat. Amikor elérték a rózsaszínes színt hozzáöntjük a tejszínt is. Sózzuk, borsozzuk, friss aprított petrezselyemmel fűszerezzük, összekeverjük és kb. 10 perc alatt besűrítjük. 
    4. A sült zöldségeket összevágjuk, a palacsintát megtöltjük vele, szorosan feltekerjük. Tetszés szerint tálra helyezzük. Meglocsoljuk a garnélás mártással és melegen tálaljuk. 

    SPENÓTOS-RICOTTÁS PALACSINTATEKERCS >>> 

     

Megjegyzés

Fantasztikus ízvilág :) csak ajánlani tudom mindenkinek! Én többször fogom készíteni :)

Cintia24
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Magazin