Zöldségekkel töltött cukkini

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 2 db közepes cukkini
  • 2-3 db lila újhagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 6-8 paradicsom
  • 1 csésze kukorica
  • 1/2 csésze árpagyöngy (gersli)
  • 10 dkg edami sajt
  • őrölt bors
  • bazsalikom
  • 1 dl fehérbor
  • olívaolaj

Elkészítés

    Elkészítés: A cukkiniket vágjuk félbe, majd kanállal vájjuk ki a magokat. Ezután sózzuk meg a belsejét, és hagyjuk kicsit állni. Mielőtt beletöltenénk a tölteléket, papírtörlővel itassuk fel a mélyedésben összegyűlt vizet.

    Az árpagyöngyöt enyhén sós vízben főzzük puhára, majd szűrjük le.

    Egy serpenyőben hevítsük fel az olajat, majd adjuk hozzá a vékonyra felszeletelt lila újhagymát, és pároljuk üvegesre. Ezután adjuk hozzá az apróra felvágott fokhagymát, majd pár pillanat után a kukoricát. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és szórjuk meg apróra vágott friss bazsalikomlevéllel. Keverjük alaposan össze, majd öntsünk alá kb. 1 dl vizet, és főzzük puhára (mire a kukorica megfő, addigra a víz teljesen elpárolog).

    A puhára párolt hagymás kukoricához először keverjük hozzá az alaposan lecsepegtetett árpagyöngyöt, majd az apró kockákra vágott sajtot és a nagyobb darabokra vágott paradicsomot. Ezután a cukkiniket töltsük meg az elkészült töltelékkel.

    Egy tepsibe öntsünk egy kevés olajat, majd helyezzük egymás mellé a megtöltött cukkini-csónakokat. Ezután öntsük alá a bort, majd fóliával fedjük le a tepsit.

    Tegyük előmelegített sütőbe, és közepes hőmérsékleten kb. 40 perc alatt pároljuk puhára. Ezután vegyük le a fóliát, és szórjuk meg a töltelék tetejét reszelt sajttal, majd tegyük vissza a sütőbe, és süssük szép pirosra.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin