Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Zöldségágyon sült bárány

120 perc
egyszerű
átlagos
4 adag

Elkészítés

  1. A húst hideg vízben lemossuk és hagyjuk a vágódeszkán lecsepegni, majd papírtörlőkendővel leitatjuk róla a folyadékot.
  2. A páchoz a citrom levét kinyomkodjuk összekeverjük olívaolajjal, beletesszük a felszeletelt fokhagymát, egy kávéskanálnyi apróra vágott rozmaringot, adunk hozzá.
  3. A bárányt beleforgatjuk a pácba. Lefóliázva néhány órára betesszük a hűtőbe, időnként fordítunk rajta.
  4. A pácolás után megsózzuk, megborsozzuk a húst, jól bedörzsöljük a steak fűszerrel, majd betesszük egy kiolajazott tepsibe.
  5. A hús mellé rakjuk a megpucolt krumplit, a sárgarépát, a paprikát, a hagymát, a paradicsomot, és hozzá öntünk 2 dl vizet, majd alufóliával beborítjuk.
  6. 180 fokos előmelegített sütőbe tesszük. Időnként meglocsoljuk a húst. Amikor megpuhult levesszük róla a fóliát és megpirítjuk a tetejét. 

Megjegyzés

Előnye ennek a receptnek, hogy együtt sül a hússal a köret is. - BiroSari

Ezek is érdekelhetnek

Friss