Zöldségágyon sült bárány

Hozzávalók

  • 1 db báránycomb vagy báránygerinc
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 tk frissen őrölt bors
  • 1 tk só
  • 1 szál friss rozmaring
  • 1 cs bárány steak fűszer (tartósítószermentes)
  • 2 ek olíva olaj (a pácoláshoz)
  • 2 ek napraforgó olaj
  • 1/2 db citrom
  • 3-4 szelet paprika (lehet csípőst is tenni)
  • 2 db koktél paradicsom
  • 6 db krumpli
  • 2 szál sárgarépa

Elkészítés

    1. A húst hideg vízben lemossuk és hagyjuk a vágódeszkán lecsepegni, majd papírtörlőkendővel leitatjuk róla a folyadékot.
    2. A páchoz a citrom levét kinyomkodjuk összekeverjük olívaolajjal, beletesszük a felszeletelt fokhagymát, egy kávéskanálnyi apróra vágott rozmaringot, adunk hozzá.
    3. A bárányt beleforgatjuk a pácba. Lefóliázva néhány órára betesszük a hűtőbe, időnként fordítunk rajta.
    4. A pácolás után megsózzuk, megborsozzuk a húst, jól bedörzsöljük a steak fűszerrel, majd betesszük egy kiolajazott tepsibe.
    5. A hús mellé rakjuk a megpucolt krumplit, a sárgarépát, a paprikát, a hagymát, a paradicsomot, és hozzá öntünk 2 dl vizet, majd alufóliával beborítjuk.
    6. 180 fokos előmelegített sütőbe tesszük. Időnként meglocsoljuk a húst. Amikor megpuhult levesszük róla a fóliát és megpirítjuk a tetejét. 

Megjegyzés

Előnye ennek a receptnek, hogy együtt sül a hússal a köret is.

Biró Sára
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hasonló Receptek