Keress receptre vagy hozzávalóra

Zöldség-gyümölcs gazpacho húsos levéllel

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 2 zöldalma
  • 1 zöld kaliforniai paprika
  • 30 dkg sárgadinnye
  • 2 zöld chilipaprika
  • 1 kígyóuborka
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 dl olívaolaj
  • 1/2 marék darált mandula
  • 1 dl zöldségleves
  • 4 evőkanál fehérborecet
  • bors
  • cukor
  • édeskömény (mag)
  • A húsos táskához:
  • 30 dkg darált sertéshús
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 1/2 fej hagyma
  • 4 evőkanál fekete olívabogyó
  • 2 evőkanál mazsola
  • 2 evőkanál liszt
  • 50 dkg leveles tészta
  • 1 dl zöldségleves
  • 1 tojássárga

Elkészítés

    Elkészítés: Az uborkát hosszában kettévágjuk, a magokat eltávolítjuk. Az almát meghámozzuk, négybe vágjuk, a magházat eltávolítjuk. A dinnyét kimagozzuk, a héját levágjuk. Mindent nagy kockákra vágunk. A chilipaprikát félbevágjuk, kimagozzuk, finomra vágjuk.

    A hagymát és a fokhagymát finomra vágjuk. Egy serpenyőt a tűzre teszünk, beleszórjuk a darált mandulát és az édesköményt, kicsit megpirítjuk, majd felöntjük az olajjal, hozzáadjuk a felaprított hagymát és fokhagymát, megdinszteljük.

    Az eddig előkészített anyagokat turmixgépbe öntjük, pürésítjük. Egy éjszakát a hűtőben pihentetjük, hogy az ízek összeérjenek.

    A betéthez a hagymát, a fokhagymát, az olívabogyót, a beáztatott mazsolát az olívaolajon megfonnyasztjuk, hozzátesszük a húst, megpároljuk. Amikor elfőtte a levét, hozzátesszük a lisztet, és felengedjük a zöldséglevessel. Folyamatosan keverjük, amíg besűrűsödik és az edény falától elválik.

    A leveles tésztát kiterítjük, a kihűlt húskrémet egy csíkban ráhalmozzuk, feltekerjük úgy, hogy egyszer körbeérje, megformázzuk, megkenjük tojássárgával. 180 fokon 20-25 percig sütjük.

    A hideg levest a falatnyi darabokra vágott húsos süteménnyel tálaljuk.

Megjegyzés

Dunszt Zsolt receptje, fotó: Győrfi Viki, styling: Matis Edit Dodi

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin