Keress receptre vagy hozzávalóra
Hirdetes
Recept feltöltés

Zöldkagylós spagetti

default user icon
2
Zöldkagylós spagetti

Hozzávalók

  • Hozzávalók 4 személyre:
  • 1 kg kagyló
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 gerezd fokhagyma
  • ½ chili paprika
  • 2 dl fehérbor
  • 3 db paradicsom
  • 1 csokor petrezselyem
  • 5 dkg vaj
  • 2 dl tejszín
  • 50 dkg spagetti

Elkészítés

    Elkészítés: 1. Kifőzzük a tésztát sós vízben.

    2. A kagylót olívaolajon átforgatjuk, vágunk bele fokhagymát és chilit, felöntjük fehérborral, visszaredukáljuk.

    3. A paradicsom ot kockára, a petrezselymet apróra vágjuk, hozzáadjuk a kagylóhoz.

    4. A kifőtt spagettit is hozzákeverjük, valamint 5 dkg vajat. A legvégén felöntjük a tejszínnel, 2 percig még forraljuk, és tálaljuk.

    Elkészítés: 20-25 perc
    Fogyasztható: azonnal

Megjegyzés

Őszi Balázs receptje, további fotókat és érdekességeket a recepttel kapcsolatban itt találsz! >>>

Fotó: Győrfi Viki

MME
Hirdetes
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm
Hirdetes

Hozzászólások

Csanaki 9 évvel ezelőtt
Szia Balázs! Köszi a receptet, megcsináltam ezt az isteni ételt!!! Régóta hajkurásztam hasonlót, de sehol nem találtam, mert olaszban már ettünk hasonlót és szerettem volna megcsinálni már. A férjem is elájult tőle nagyon fincsi lett!!! Az volt csak a baj, hogy nem kaptam zöld kagylót, csak vegyes fagyasztott kagylókat, de így is fincsi lett. Üdv. Csanakiné Judit
liszizsuzsika 9 évvel ezelőtt
Én mindig úgy tudtam, hogy a kagyló csak akkor fogyasztható, ha kinyílik. Itt ezt viszont nem említed. Vagy ezt mindenkinek illik tudni? A viszaredukálás - gondolom én - azt jelenti, hogy addig forralja az ember a dolgot, amíg sűrű lesz a "szaftja". Úgy általában kevés köztünk , mindennapi olvasók közt a szakember...
Hirdetes

Hasonló Receptek

Magazin

Hirdetes
Hirdetes