Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Zöldhagymás palacsintatallérok

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 1 csokor zöldhagyma
  • 3 dl tej
  • 2 tojás
  • 3-4 evőkanál finomliszt
  • 1 evőkanál burgonyapehely
  • 1 mokkáskanál sütőpor
  • 1 késhegyni reszelt szerecsendió
  • törött bors
  • 2 evőkanál olaj

Elkészítés

    Elkészítés: A zöldhagymát megtisztítjuk, és a szárával együtt vékony karikákra vágjuk.

    A tojást a tejjel habosra felverjük, hozzáadjuk a fűszereket, majd a sütőport és a burgonyapelyhet. Néhány percnyi pihentetés után ismét átkeverjük, és annyi lisztet adunk hozzá, hogy jó sűrű palacsintatészta legyen. Végül beledolgozzuk az olajat, és a hagymát is belekeverjük.

    Egy teflon serpenyőt kikenünk olajjal, erős lángon felforrósítjuk, majd forró vízbe mártott evőkanállal beleszaggatjuk a tésztát. Tetejét kissé lelapítjuk, és azonnal befedve megsütjük az alsó felét. Ha az már piros, megfordítjuk, és fedő nélkül készre sütjük.

Megjegyzés



Fotó: AS

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin