Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Zöldhagymás palacsintatallérok

MME MME
30 perc
egyszerű
olcsó
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A zöldhagymát megtisztítjuk, és a szárával együtt vékony karikákra vágjuk.

A tojást a tejjel habosra felverjük, hozzáadjuk a fűszereket, majd a sütőport és a burgonyapelyhet. Néhány percnyi pihentetés után ismét átkeverjük, és annyi lisztet adunk hozzá, hogy jó sűrű palacsintatészta legyen. Végül beledolgozzuk az olajat, és a hagymát is belekeverjük.

Egy teflon serpenyőt kikenünk olajjal, erős lángon felforrósítjuk, majd forró vízbe mártott evőkanállal beleszaggatjuk a tésztát. Tetejét kissé lelapítjuk, és azonnal befedve megsütjük az alsó felét. Ha az már piros, megfordítjuk, és fedő nélkül készre sütjük.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek