Megpucoljuk az édesburgonyát, 2 mm vastagra szeljük. A cukkinit megmossuk és héjastól szintén 2 mm-es karikákra szeljük. A lilahagymát úgyszintén. Sózzuk, borsozzuk, majd körberakjuk a kiolajazott tepsit egy burgonya, egy cukkini, egy karika hagyma sorrendben. Addig ismételjük amíg elfogy.
Beteszünk egy-egy karika paprikát, meghintjük petrezselyemzölddel, kakukkfűvel, végül meglocsoljuk olívaolajjal. Lefóliázva, 180 fokos sütőbe tesszük, 10-15 perc múlva a fóliát levesszük, és úgy sütjük tovább. Forrón kínáljuk.
Szeretem a színes zöldségtálakat,remek köret,de vegetáriánusoknak főételnek is kiváló. Most egy kisebb tál készült köretnek két személyre, főételnek egy személyes adag - BiroSari
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!