Elkészítés: A tököt megtisztítjuk, lereszeljük, picit megsózzuk, és félretesszük pár percre.
Közben apró kockára vágjuk a zöldhagymát, és nagyon kevés olajon üvegesre dinszteljük, majd hozzáadjuk a kicsavart tököt. Kevergetve párolgatjuk, majd felöntjük a zsírtalan húslével. Fűszerként a töklevesbe csombordot (borsikafű) és kaprot morzsolunk, borsozzuk, és 5 perc alatt készre főzzük.
A lisztet elkeverjük pár kanál hideg vízzel, behabarjuk vele a levest, és még pár percig főzzük. Akkor botmixerrel összeturmixoljuk, majd már főzés nélkül hozzákeverjük a tejfölt.
Apróra vágott friss petrezselyemzölddel és olívaolajban pirított zsemlekockával tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre