A nokedlihez 4-5 liter vizet 1 ek sóval felteszünk forrni.
A lisztet egy keverőtálba tesszük, ráütünk 4 tojást, megsózzuk, megfűszerezzük finomra aprított snidlinggel és petrezselyemmel, hozzáadunk 2,4 dl vizet, majd kikeverjük. Nem baj, ha helyenként lisztes marad, akkor jó a tészta, ha nincs teljesen kidolgozva.
A nokedliszaggatót bevizezzük, és a forró vízben kiszaggatjuk a galuskákat. Megvárjuk, amíg feljönnek a víz felszínére, majd további 2-3 percig főzzük. Közben két tojást felverünk villával, és hozzákeverjük a tejfölt.
A megfőtt nokedlit leszűrjük, egy tálba tesszük, és hozzákeverjük a tejfölös tojást. Megsózzuk és megborsozzuk.
A cukrot egy tálban összekeverjük az ecettel, majd hozzadunk 4 dl hideg vizet. Megsózzuk, megborsozzuk. Beletesszük a negyedelt salátát, a tetejére reszelhetünk főtt tojást. A salátát a tojásos nokedli mellé kínáljuk.