Zöldfűszeres tojásos nokedli bécsi salátával

Hozzávalók

  • 40 dkg liszt
  • 6 db tojás
  • 1/2 tk só
  • 2,4 dl víz
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 10-12 szál snidling
  • 3 ek tejföl
  • 1 fej saláta
  • 3 ek cukor
  • 3 ek ecet

Elkészítés

    1. Felteszünk forrni 4-5 liter vizet 1 ek sóval. A lisztet egy keverőtálba tesszük, ráütünk 4 tojást, megsózzuk, megfűszerezzük finomra aprított snidlinggel és petrezselyemmel, hozzáadjuk a vizet, majd kikeverjük. Nem baj, ha helyenként lisztes marad, akkor jó a tészta, ha nincs teljesen kidolgozva.
    2.  A nokedliszaggatót bevizezzük, és a forró vízben kiszaggatjuk a galuskákat. Megvárjuk, amíg feljönnek a víz felszínére, majd további 2-3 percig főzzük. Közben két tojást felverünk villával, és hozzákeverjük a tejfölt.
    3. A megfőtt nokedlit leszűrjük, egy tálba tesszük, és hozzákeverjük a tejfölös tojást. Megsózzuk és megborsozzuk.
    4. A cukrot egy tálban összekeverjük az ecettel, majd hozzadjuk 4 dl hideg vizet. Megsózzuk, megborsozzuk. Beletesszük a negyedelt salátát, a tetejére reszelhetünk főtt tojást. A salátát a tojásos nokedli mellé kínáljuk.

Megjegyzés

Recept és fotó: Baromfi Termék Tanács, Tojásszövetség

MME
Arra figyeljünk, hogy közvetlenül a szaggatás előtt keverjük össze a hozzávalókat.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek