Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Zöldfűszeres sült csirke rizibizivel

75 perc
bonyolult
átlagos

Elkészítés

Elkészítés: A csirkét megmossuk és feldaraboljuk. (Ha a csirkehúst húsleves alaplében előfőzzük, kevesebb ideig kell sütni, illetve ízletesebb lesz a sült!).

Egy hőálló tál alját megszórjuk ételízesítővel, majd belehelyezzük a csirkehúsokat. Sóval, borssal, ételízesítővel, kakukkfűvel, rozmaringgal, petrezselyemmel megszórjuk, kevés olajjal meglocsoljuk, majd egy kevés vízzel (vagy húsleves alaplével) meglocsoljuk. Előmelegített sütőben pirosra sütjük, időközönként az alatta lévő lével meglocsolgatva.

Közben a rizst kevés olajon megfuttatjuk, majd felöntjük kétszeres mennyiségű vízzel, sózzuk, hozzáadjuk a fél zöldpaprikát, majd fedő alatt puhára pároljuk. Ha megfőtt,beleforgatjuk a leszűrt zöldborsót.

A pirosra sült csirkét melegen rizibizivel tálaljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss