Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Zöldfűszeres-sajtos cipó

30 perc
egyszerű
megfizethető
6 adag
Hozzávalók
  • 1 db cipó (kb. fél kg)
  • 10 dkg vaj
  • 3 gerezd fokhagyma
  • friss petrezselyem, bazsalikom, kakukkfű, rozmaring ízlés szerint
  • 3 db mozzarella
  • 10 dkg gouda vagy cheddar sajt

Elkészítés

  1. A puha vajat egy kisebb tálkáva tesszük, hozzáadjuk a felaprított zöldfűszereket (a friss petrezselymet, bazsalikomot, kakukkfüvet és rozmarmingot), a lereszelt fokhagymát és egy csipet sót. Alaposan összekeverjük. 
  2. A cipót hosszában és keresztben bevagdossuk, majd a mélyedéseket és a cipó tetejét is bekenjük a fűszeres vajjal. Ezután megtöltjük a vékony szeletekre vágott mozzarellával és megszórjuk a reszelt sajttal. 
  3. 200 fokon 8-10 percig sütjük a cipónkat, majd frissen kínáljuk. 

A recepthez tartozó videót itt találod >>> 


Ezek is érdekelhetnek

Friss