Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Zöldfűszeres sajtkrémmel töltött minilángos

default user icon

Hozzávalók

  • 2 dkg friss élesztő
  • 1 dl tej
  • 1/2 tk kristálycukor
  • 42 dkg liszt (+ a deszkára)
  • 14 dkg kefir
  • 1 db tojás
  • 1 tk só
  • olaj (a sütéshez)
  • A töltelékhez:
  • 15 dkg natúr sajtkrém
  • 1/2 csokor snidling
  • 1/2 csokor petrezselyem

Elkészítés

    1. Az élesztőt a meglangyosított tejbe morzsoljuk, meghintjük a cukorral, és hagyjuk felfutni a keveréket. Azután egy nagyobb tálba öntjük, hozzáadjuk a lisztet, a kefirt, a felvert tojást, valamint a sót, és robotgép gyúrópálcájával sima tésztává dolgozzuk. Folpakkal lefedve hűtőbe tesszük, és legalább 2 órán keresztül kelesztjük.
    2. Lisztezett deszkán a tésztából golflabda nagyságú gombócokat formázunk, és vékony körré nyújtjuk őket.
    3. A töltelékhez simára keverjük a sajtkrémet a felaprított zöldfűszerekkel. Ezt a tésztalapokra kanalazzuk, majd félbehajtjuk azokat, és a széleket összenyomkodjuk. Aranybarnára sütjük a lángosokat bő, forró olajban, végül mindet konyhai papírtörlőre szedjük, és lecsepegtetjük. Melegen tálaljuk.

    KELESZTÉS NÉLKÜLI SAJTTAL TÖLTÖTT LÁNGOS>>> 

    A LEGFINOMABB SAJTOS-TEJFÖLÖS LÁNGOS>>> 

    CSIRKEHÚSOS LÁNGOS>>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek