Zöldfűszeres rákkoktél

Hozzávalók

  • 3 szívsaláta leveleire szedve
  • 200 g rákhús
  • 1 tk kakukkfű levél
  • 1 citrom cikkekre vágva
  • 1 citrom leve
  • 2 ek paradicsomszósz
  • 4 ek majonéz
  • 2 ek tejszín
  • kevés Tabasco szósz
  • kevés Worchester szósz
  • aprított petrezselyem levél

Elkészítés

    1. A salátaleveleket megmossuk, majd leszárítjuk. A rákhús felét összekeverjük pár csepp Tabasco és Worchester szósszal. Folpackkal lefedve hűtőbe rakjuk.
    2. A rákhús másik felét összeforgatjuk a citromlével összekevert zöldfűszerekkel, majd hűtőbe rakjuk.
    3. A paradicsomszósz, a majonéz és a tejszín összekeverésével elkészítjük az öntetet, ízesítjük pár csepp szósszal, sózzuk, ízlés szerint.
    4. Elővesszük a hűtőből a kétféleképpen ízesített rákhúst, és mindkettőt meglocsoljuk az öntettel.
    5. Előveszünk egy üvegtálat, a salátalevelekel kibéleljük, és belekanalazzuk a rákhúst. Petrezselyemzölddel megszórva tálaljuk.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin