Elkészítés: A krumplit megpucoljuk, felkockázzuk, a hagymát gerezdekre vágjuk, a fokhagymát is pucoljuk, összekeverjük, megsózzuk és kakukkfűvel fűszerezzük. Tepsibe terítjük, rámorzsolunk némi vajat, és 200 fokos sütőben sütni kezdjük.
Közben a halat megmossuk, szárazra töröljük, kívül-belül bedörzsöljük sóval és borssal. A forró vízben alaposan megmosott citromot vékonyan felkarikázzuk, a fűszereket felaprítjuk. Igazságosan elosztva a halak hasába tömjük.
Mikor a krumpli 30 perce sül, ráhelyezzük a halakat, vajat morzsolunk rájuk, és további 25-30 perc alatt megsütjük.
Közben a zöldségeket kevés vajon megpároljuk, bazsalikommal, kakukkfűvel és sóval ízesítjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre