A pisztáciát durvára vágjuk. A leöblített, lerázott zöldfűszerek levelét lecsipkedjük és finomra aprítjuk, a snidlinget felkarikázzuk.
A hideg vízzel leöblített csicseriborsót lecsepegtetjük és konyhai papírtörlőn leszárítjuk. Aprítógépben összeturmixoljuk a tojással, a zsemlemorzsával, 1/2 tk sóvirággal (vagy durva szemű sóval), némi borssal, a korianderrel és egy kevés csiliporral, majd beleforgatjuk a pisztáciát és az aprított zöldfűszereket.
A masszából bevizezett kézzel 8 db gombócot formázunk. A megmosott paradicsomot cikkekre vágjuk, egy tálkában sóvirággal, borssal ízesítjük, és megcsepegtetjük 2 ek olívaolajjal.
A maradék olívaolajat tapadásmentes serpenyőben felhevítjük, és a kissé lelapított gombócokat közepes tűzön sütjük oldalanként 3-4 percig. Közben a joghurtot simára keverjük. Végül a falafelt a paradicsommal és a zöldfűszerrel díszített joghurttal tálaljuk.