Keress receptre vagy hozzávalóra

Zöldfűszeres-pisztáciás falafel

Hozzávalók

  • 2 dkg pisztácia
  • 3 szál menta
  • 4 szál petrezselyem
  • 2 szál lestyán
  • 1 szál snidling
  • 1 doboz csicseriborsó (400 g)
  • 1 db tojás
  • 2 ek zsemlemorzsa
  • sóvirág (fleur de sel) vagy durva szemű só
  • frissen őrölt bors
  • 1/2 tk őrölt koriandermag
  • csilipor
  • 30 dkg paradicsom
  • 6 ek olívaolaj
  • 1,5 dkg natúr joghurt
  • zöldfűszer a díszítéshez

Elkészítés

    1. A pisztáciát durvára vágjuk. A leöblített, lerázott zöldfűszerek levelét lecsipkedjük és finomra aprítjuk, a snidlinget felkarikázzuk.
    2. A hideg vízzel leöblített csicseriborsót lecsepegtetjük és konyhai papírtörlőn leszárítjuk. Aprítógépben összeturmixoljuk a tojással, a zsemlemorzsával, 1/2 tk sóvirággal, némi borssal, a korianderrel és egy kevés csiliporral, majd beleforgatjuk a pisztáciát és az aprított zöldfűszereket.
    3. A masszából bevizezett kézzel 8 db gombócot formázunk. A megmosott paradicsomot cikkekre vágjuk, egy tálkában sóvirággal, borssal ízesítjük, és megcsepegtetjük 2 ek olívaolajjal.
    4. A maradék olívaolajat tapadásmentes serpenyőben felhevítjük, és a kissé lelapított gombócokat közepes tűzön sütjük oldalanként 3-4 percig. Közben a joghurtot simára keverjük. Végül a falafelt a paradicsommal és a zöldfűszerrel díszített joghurttal tálaljuk.

    FALAFEL HUMUSSZAL >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások