Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Zöldfűszeres omlett pirított gombával

Hozzávalók

  • 8 db tojás
  • 1 dl tejszín
  • 2 ek petrezselyemzöld
  • 2 ek snidling
  • 5 dkg vaj
  • 4 ek olaj
  • 20 dkg csiperkegomba
  • frissen őrölt bors

Elkészítés

    1. Egy kb. 24 cm átmérőjű serpenyőt felhevítünk füstölésig. Meglocsoljuk 2 ek olajjal, majd rászórjuk a megtiszított és felkockázott gomba felét. Megborsozzuk, barnára pirítjuk, és csak akkor szórjuk meg sóval, ha megpirult. A maradék gombát is hasonlóan megpirítjuk, majd félretesszük.
    2. 2 tojást felütünk egy kisebb keverőtálban, majd egy villa vagy habverő segítségével felverjük. Hozzáadunk 2 ek tejszínt, majd megsózzuk, megborsozzuk és fűszerezzük fél-fél ek finomra aprított snidlinggel és petrezselyemmel.
    3. Az előbbi serpenyőt felforrósítjuk újra, felolvasztunk benne 1 dkg vajat 1 ek olajjal, majd ráöntjük a tojáskeveréket. Mérsékeljük a lángot közepesre, és másfél-két perc alatt készre sütjük az omlettet (a közepe egy kicsit maradjon remegős). Az egyik felére halmozzunk gombát, ráhajtjuk a másik felét, majd a tányérra csúsztatjuk. Ugyanígy készítünk még három omlettet.

Megjegyzés

Recept és fotó: Baromfi Termék Tanács, Tojásszövetség

MME
Ha az egész adag gombát egyszerre sütjük meg, túl sok levet ereszt, és nem pirul.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin