Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Zöldfűszeres omlett pirított gombával

MME MME
30 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy kb. 24 cm átmérőjű serpenyőt felhevítünk füstölésig. Meglocsoljuk 2 ek olajjal, majd rászórjuk a megtiszított és felkockázott gomba felét. Megborsozzuk, barnára pirítjuk, és csak akkor szórjuk meg sóval, ha megpirult. A maradék gombát is hasonlóan megpirítjuk, majd félretesszük.
  2. 2 tojást felütünk egy kisebb keverőtálban, majd egy villa vagy habverő segítségével felverjük. Hozzáadunk 2 ek tejszínt, majd megsózzuk, megborsozzuk és fűszerezzük fél-fél ek finomra aprított snidlinggel és petrezselyemmel.
  3. Az előbbi serpenyőt felforrósítjuk újra, felolvasztunk benne 1 dkg vajat 1 ek olajjal, majd ráöntjük a tojáskeveréket. Mérsékeljük a lángot közepesre, és másfél-két perc alatt készre sütjük az omlettet (a közepe egy kicsit maradjon remegős). Az egyik felére halmozzunk gombát, ráhajtjuk a másik felét, majd a tányérra csúsztatjuk. Ugyanígy készítünk még három omlettet.

    Még több tojásos recept >>> 

    Tojáskrém >>> 

    CUKKINIS-KRUMPLIS FRITTATA >>> 

Megjegyzés

Ha az egész adag gombát egyszerre sütjük meg, túl sok levet ereszt, és nem pirul.

Recept és fotó: Baromfi Termék Tanács, Tojásszövetség - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss